Wandelen is sinds de lockdown spectaculair veel populairder geworden. Terecht! En het kan nóg leuker. Wil je een keer je gezin meenemen en eens iets heel anders doen? Download dan de (gratis!) wandelapp Vossenstreken, de leukste wandelapp voor families, en je kunt op pad in je eigen omgeving. Er zijn meer dan tien locaties, dus er is meestal wel een route in de buurt. Dat kan in behoorlijk wat Brabantse buitengebieden, maar ook binnen de Tilburgse stadsgrenzen. Sterker nog, zelfs in Tilburg Centrum kun je de natuur in!
Het blijft niet bij wandelen: onderweg vertelt “buitenbaas” Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij heel leuke opdrachten voor iedereen. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar en de gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer. Ideaal dus voor families! Waar wacht je nog op? 

Vossenstreken is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.  


Lekker naar buiten, samen bezig zijn, van alles leren over bijvoorbeeld bomen, kriebelbeestjes of vogels- en je pikt onderweg ook nog eens een heleboel plaatselijke geschiedenis op. Vossenstreken is een superleuke wandelapp voor de hele familie met verrassende routes, die je vaak het hele jaar door kunt lopen. Gratis! Er zijn opdrachten voor diegene in het gezelschap die het beste kan voelen, horen of kijken, voor de langste of degene die het beste kan organiseren…  Je wordt dus al wandelend slimmer!

Op pad met Robin
Vossenstreken is ontwikkeld door Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap(B) met als doel gezinnen meer in contact brengen met de natuur. Er zijn al zo’n veertig routes online en in de loop van dit jaar komen daar nog nieuwe routes bij.
In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij geholpen moet worden door de kinderen.

Steeds nieuwe wandelingen
Wie de app downloadt, kan meteen van start in het gekozen gebied. Ter plekke is er de keuze uit verschillende thema’s die uniek zijn voor het gebied: ijsvogels bijvoorbeeld, of vleermuizen, of soldaten. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders.  Alle routes zijn goed te lopen met kleine kinderen, duren ongeveer een uur en normaal gezien is altijd horeca in de buurt (al zijn die momenteel tot nader order gesloten). Perfect voor een gezinswandeling!

Nieuwsgierig? Op de sites van de organisaties is meer informatie te vinden. Alle informatie over de app is te vinden op www.vossenstrekenapp.com. Veel plezier!

Samenwerking
Brabants Landschap, Kempens Landschap en Natuurmuseum Brabant hebben alle drie tot doel natuur en landschap dichter bij de mens te brengen. De routes worden blijvend onderhouden, zodat ze leuk blijven om te ontdekken.