De wijken Trouwlaan, Oerle, Korvel en Uitvindersbuurt tellen heel wat ondernemers. Een aantal van hen is verenigd in Ondernemend Zuiderkwartier. Regelmatig zetten wij een ondernemer in de spotlights. Deze keer: Peerke.

Vraag een Tilburger naar een bekende ondernemer in de stad en de kans is groot dat hij Peerke noemt. Al sinds 1983 runt Peter ‘Peerke’ Hessels (60) zijn welbekende zaak in gebruikte meubelen, samen met zijn vrouw Liesbeth. Eerst aan de Tivolistraat en sinds 1991 zijn aan de Korvelseweg. Zelf woont de ondernemer boven zijn winkel.

In al die jaren heeft hij de Korvelseweg zien veranderen, vertelt hij. “Ik moet zeggen dat de straat zich de laatste tijd positief heeft ontwikkeld. Er was een periode met veel leegstand, maar de meeste panden zijn weer gevuld gelukkig. De Korvelseweg is een echt Werelds Winkellint: er ondernemen hier mensen met maar liefst 20 verschillende nationaliteiten. En onderling hebben we goed contact.” Peerke is tevens voorzitter van ondernemersvereniging Korvel Vooruit.

De Korvelseweg heeft nog wel te maken met de naweeën van corona, zo ziet Peerke. “Mensen konden natuurlijk een tijd lang niet in de winkels terecht. Daarom is het nu extra belangrijk om bezoekers naar de Korvelseweg te trekken. Zelf heb ik onlangs de winkel opnieuw ingericht. En gelukkig wordt er ook weer het een en ander georganiseerd hier in de straat, zoals Koningsdag. We proberen zelf aan te sluiten bij de evenementen in de buurt, we wonen hier tenslotte ook. Zo konden kinderen zich op Koningsdag bij ons gratis laten schminken. We doen in elk geval ons best om het leuk te maken voor het winkelend publiek.”

Of ze nu jong of oud zijn, rijk of arm, Nederlands of niet: mensen weten Peerke te vinden als zij op zoek zijn naar een gebruikte bank, fauteuil, eettafel of leuke woonaccessoires. “Ik verkoop kwaliteitsmeubels”, benadrukt Peerke. “Het verschil met een kringloopwinkel is dat wij de meubels opkopen. Het zijn namelijk degelijke meubels. Maar klanten betalen voor die kwaliteit wel hetzelfde als bij een kringloopwinkel.” Naast kwaliteit en betaalbaarheid noemt Peerke ook het milieu als goede reden om gebruikte spullen te kopen. Ofwel: geef de aarde een kans, koop tweedehands.

Inmiddels is Peerke een echt familiebedrijf, dochter Zsa Zsa verkoopt in de winkel vintage en tweedehands kleding. En er is reden voor een feestje. “We bestaan in 2023 40 jaar. Het feestjaar begint op 28 mei aanstaande, de oprichtingsdatum van de winkel, en loopt door tot volgend jaar mei. We zijn al druk aan het plannen. Er komen in elk geval leuke acties aan voor klanten”, aldus Peerke.

Peerke is gevestigd aan de Korvelseweg  159. Meer informatie op www.peerke.biz.