De wijken Trouwlaan, Oerle, Korvel en Uitvindersbuurt tellen heel wat ondernemers. Een aantal van hen is verenigd in Ondernemend Zuiderkwartier. Regelmatig zetten wij een ondernemer in de spotlights. Deze keer: Quincy’s IJspaleis.

In deze rubriek hebben we al aardig wat verhalen opgetekend van ondernemers in de wijk. Maar nog nooit van een ondernemer van 13 jaar. Quincy Padding zou zomaar eens de jongste ondernemer uit de wijk kunnen zijn. Haar zaak heet Quincy’s IJspaleis, en ja, de naam zegt het al: bij haar kun je terecht voor een ijsje. In verschillende smaken, op een hoorntje of in een bakje. Om die ijsjes te verkopen, rijdt Quincy Tilburg rond met een heuse ijscokar.

Het is niet direct het bijbaantje wat je verwacht bij een 13-jarige. Hoe is Quincy ijsondernemer geworden? “Nou, ik was al op zoek naar een baantje”, vertelt ze. “Mijn ouders hebben Eetsalon van Iersel en daar help ik al. Maar ik zocht nog iets leuks om erbij te doen.  Mijn moeder las op een dag iets over twee meisjes die rondreden met een ijscokar, en toen zei ze: ‘Quincy, da’s misschien iets voor jou’.” Met wat hulp van haar ouders, zette Quincy haar eigen onderneming op.

Vorige zomer reed Quincy voor het eerst met haar ijscokar door Tilburg. Je kon haar zomaar in de wijk tegenkomen. En als je haar niet zag, dan hoorde je wel de luide toeter op haar kar. “Maar ik sta ook op evenementen en op feestjes”, zegt Quincy. “Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld ijs verkocht op Festival Oude Dijk.” Ook voor de komende tijd heeft Quincy al wat boekingen staan. “Onder andere een verjaardagsfeestje in de Reeshof. En op Koningsdag kun je me vinden op de braderie hier op de Korvelseweg.”

Maar liefst 7 soorten ijs kan Quincy voor je scheppen. “Vanille, chocolade, aardbei, banaan, mango en citroen”, somt ze op. Het citroenijs is vegan. En alle smaken zijn ook nog glutenvrij.” Haar eigen favoriet? “Vanille!” Je kan voor zo’n ijsje, of voor een lekkere milkshake of frappuccino, trouwens ook terecht bij Eetsalon Van Iersel aan de Korvelseweg 119.

Of Quincy in de toekomst ook ‘in het ijs’ wil blijven werken, weet ze nog niet. “Maar mijn bedrijfje loopt goed, dus we kijken of we misschien kunnen uitbreiden.” Daar horen we vast meer van!

Wil je Quincy inhuren voor jouw feestje of evenement? Of vind je dat ze eens in jouw straat moet langskomen met haar ijscokar? Bel dan naar 06-42 28 00 80 of mail naar quincyijspaleis@gmail.com. Quincy’s IJspaleis heeft ook een Facebookpagina, waar je de laatste nieuwtjes kunt lezen.